Tips på badrumsinredning

Hem / Badrumsinredning

Har du ett nyrenoverat badrum? Då ska du naturligtvis se till att inreda det på bästa sätt. Här nedan hittar du tips på badrumsinredning som får ditt badrum att kännas trevligare och mer välplanerat.

Sidan innehåller sponsrat innehåll.

Inreda badrummet – 5 tips

Här får du mängder med bra tips när du ska inreda badrummet. Med våra tips kan du få badrummet både mer praktiskt och mer estetiskt tilltalande. Vi listar både enklare inredningstips som inte kräver någon ansträngning, såväl som mer omfattande knep du kan ta till.

1. Välj rätt kakel och klinker

Kakel och klinker är det som kommer vara i blickfånget i ditt badrum och därför är det extra viktigt att du väljer med stor omsorg. Vill du följa de senaste trenderna kan du se vad som gäller just nu, men det bästa är att utgå från din egen personliga stil. Läs mer om hur du kan välja rätt klinker och kakel till badrum i vår artikel. Här får du tips på hur du bör tänka när du ska välja kakel för att du ska få ett resultat som är hållbart, personligt och snyggt.

2. Satsa på hållbara färger

Om du tröttnar på väggarna i badrummet är det relativt enkelt att måla eller tapetsera om. Om du däremot tröttnar på färgen på ditt kakel blir det betydligt svårare. Visst går det att måla kakel på ett ganska smidigt sätt, men det ger fortfarande inte samma resultat som att välja rätt färg från början. Se därför till att du väljer färger som du inte bara gillar för stunden, utan som du också kommer att föredra flera år fram i tiden.

Köp tapeter hos Golvpoolen.se

3. Använd levande ljus

Alla inredningsknep till badrummet innefattar inte stora och omfattande förändringar som att ändra kakel och klinker eller byta ut hela inredningen. Vissa inredningsknep är mycket små, men har en väldigt stor effekt på känslan i ditt badrum. Genom att tända levande ljus i badrummet höjer du mysfaktorn direkt. Levande ljus ger ett lugn och ett fantastiskt behagligt sken, samtidigt som de håller luften fräsch. Här kan du välja allt från mindre värmeljus till riktigt höga kronljus i en kandelaber eller ljusstakar.

Köp ljus hos Hemtex.se

4. Fräscha upp med gröna växter

Utan rätt detaljer kan ditt badrum se ganska kallt och intetsägande ut. Ett badrum ska vara enkelt att hålla rent och bör därför ha många fria ytor, men det bör också vara inbjudande och ge en känsla av värme. Ett mycket enkelt sätt att piffa till ditt badrum är genom att ta in gröna växter. Många gröna växter trivs dessutom utmärkt i rum som är lite extra varma och fuktiga, vilket gör badrummet till en perfekt plats för t.ex. Dracena, Filodendron eller Fredskallan.

Köp gröna växter hos Lalaplants.com

5. Bra förvaringsutrymmen

Badrummet, precis som de allra flesta rum, behöver bra och smarta förvaringsutrymmen. I badrummet har du sällan lika mycket plats för förvaringsmöbler som i sovrum eller kök, så här gäller det att vara extra fantasifull. Satsa gärna på stängd förvaring, t.ex. lådor eller skåp. Det gör inte bara att badrummet ser mer städat ut, utan förhindrar också att fukt eller väta förstör. Vill du förvara skönhetsartiklar, hygienartiklar eller toalettpapper kan ett bra kommodskåp med lådor vara lösningen för dig. Få mängder av bra förvaringstips hos Elle.