Badrumsrenovering – Att tänka på

Hem / Badrumsrenovering

Inför en badrumsrenovering finns det många saker att tänka på. Badrummet är ett av de vanligaste utrymmen att renovera, men också ett av de knepigare. I våtutrymmen behöver du vara extra noggrann för att fukt inte ska kunna leta sig in och skapa problem i fogar och hörn. Här får du ta del av de bästa tipsen för din badrumsrenovering.

Anlita hantverkare – Badrum

Det finns många saker i en badrumsrenovering som du med fördel kan genomföra på egen hand, men det finns också många arbetsmoment som kräver en professionell hantverkare. Det är en god idé att anlita en bra hantverkare för badrum redan innan du sätter igång. Hantverkaren kan bland annat hjälpa dig med VVS, avlopp och vatten, samt elektricitet.

Badrumsrenovering Bromma

Vill du göra en badrumsrenovering i Bromma bör du kontakta Badrumsgruppen för en offert. Badrumsgruppen arbetar i hela Stockholmsområdet och hjälper både privatpersoner, företag och fastighetsägare. Fördelen med att anlita en professionell hantverkare på en gång är att du slipper oroa dig för att arbetet ska bli fel eller att du ska bli missnöjd med resultatet. Anlitar du dessutom Badrumsgruppen som privatperson har du rätt att använda ROT-avdraget för lägre kostnader.

Beställ billiga vvs-produkter

En badrumsrenovering kan vara både liten och mer omfattande. Vilken typ av renovering du väljer att göra beror naturligtvis på vilket resultat du är ute efter. Ska du göra en omfattande renovering där både avlopp och vatten ska förflyttas behöver du kontakta en duktig hantverkare. Hantverkskostnaderna kan du minska med hjälp av ROT-avdraget, men för att sänka kostnader för material är det bättre att du köper reservdelar på egen hand. Hos Billigtvvs.se kan du hitta vvs-reservdelar till bra priser. Oavsett om du söker efter reservdelar till avlopp, blandare eller vattenfilter kan du garanterat hitta passande produkter här. När du handlar hos Billigtvvs.se får du alltid snabba leveranser och personlig rådgivning om så önskas.

Planering

För att din badrumsrenovering ska bli så bra och bekymmersfri som möjligt är det viktigt att du planerar i god tid och att du är riktigt noggrann i din planering. Skriv ner alla moment som ska genomföras och i vilken ordning dessa ska vara klara. Annars finns det risk för att du gör golvet klart och har glömt att du också ska dra golvvärme. Är ni flera som ska vara med och renovera bör arbetsuppgifterna delas ut, så att alla vet vad de ska göra. En annan sak att fundera över är vilken typ av inredning du tänkt ha i ditt färdiga badrum. Läs mer om tips på badrumsinredning här.

Sätt upp en budget

En budget är något som du måste sätta upp för att säkerställa att du har råd med den badrumsrenovering som du vill göra. Här är det viktigt att du inte pressar budgeten till det yttersta, utan att du lämnar utrymme för marginal. Det beror helt enkelt på att du i många fall kommer gå över budgeten, oavsett om du vill det eller inte. Genom att sätta en budget blir inte bara planeringen mycket enklare, utan du får också lättare att välja inredning, material, kakel och klinker.

Materialval

Ditt badrum ska naturligtvis vara fint och precis så som du visuellt vill ha det, men det är viktigt att även fundera på valet av material och vilka egenskaper du vill att ditt badrum ska ha. Alla material har nämligen olika egenskaper, där vissa är enklare att rengöra än andra, andra är mer hållbara än vissa och så vidare. I badrum är det bra att satsa på släta material som inte innehåller för mycket porer där allt från smuts till bakterier kan samlas.

Regler för badrumsrenovering

Det finns en hel del regler för badrumsrenovering som är viktiga att du vet om innan du drar igång. Att renovera badrummet fungerar inte på samma sätt som att renovera ett sovrum eller en hall. När det kommer till arbeten som innefattar ventilation, VVS eller el behöver du t.ex. anlita en professionell hantverkare med behörighet för att få arbetet fackmannamässigt utfört. Du behöver även se till att det finns ett vattentätt skikt på väggar och golv, samt att andra ytor är vattenavvisande. Läs mer om renoveringsregler i badrum och våtrum hos Boverket.

Renovering av badrum – 5 fördelar

En renovering av badrum kommer med många fördelar som du kanske inte visste om. Många tror att en badrumsrenovering bara förbättrar det visuella, men sanningen är att det bidrar med mycket mer än så.

  1. Med en badrumsrenovering har du möjlighet att utforma ditt badrum precis så som du vill ha det i färg och form.
  2. En badrumsrenovering fräschar upp din bostad och får den att öka i värde inför en eventuell försäljning i framtiden.
  3. Anlitar du en professionell hantverkare har du möjlighet att använda ROT-avdraget för att sänka kostnaderna för din badrumsrenovering med 30 %.
  4. En badrumsrenovering kan bidra med mer lyx i din tillvaro där du får ett badrum som du kan vara stolt över att visa upp.
  5. Ett modernt och nyrenoverat badrum är mycket enklare att underhålla än ett äldre - oftast på grund av högre kvalitet och mer anpassade materialval.